13 Temmuz 2010 Salı

MATARANKA WATER FALLS



















3Metreyi geçmeyen bu şelalelere yürüyüp geri dönmek sadece 8km. Yürüdüğünüz alanın kum olması parkuru orta düzeye taşıyabilir ancak, etrafta gezen yaban domuzları, birbirleriyle çılgınca iletişim kuran papağanlar ile birlikte şimdiye kadar yaptığım en güzel yürüyüşlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Ana karadan yer yer dökülen su birikintileri ve temiz havayı ciğerlerimin en derinine kadar çektim.

Yürüyüşü bitirdiğimizde ise serin akarsuya kendimi hafifçe bırakıp serinledim. Sıcağın altında yürümemiş olmama rağmen, serin tatlı suyun tadından yenmiyordu valla.

Bu alanda kamp yapmak mümkün. Ufak bir ulusal park ücreti ile, düzgün duşlar ve tuvaletlerden yararlanmak, dilediğimiz yerde ateş yakmak gibi özgürlüklere de sahiptik üstelik. Açıkçası Mataranka’yı çok sevdim. Sahilden koptuğumuzdan beri en çok keyif aldığım iç bölgenin burası olduğunu gururla söyleyebilirim.

1 yorum:

  1. Rüya gibi. Ne kadar güzel Türkiyenin bu siyaset kirliliğinden ve İstanbulun bu karmaşıklığından uzakda oralarda olmak ne güzel bir duygudur herhalde. Hoşça vakitler geçirmeniz dileğimle. Turunç İAM'dan Betsy'nin arkadaşı
    Ünal Ataman
    unal.ataman@yahoo.com.tr

    YanıtlaSil