8 Ekim 2010 Cuma

EX MOUTH







Batı Avustralya’nın en büyük özelliği hiç şüphesiz Hint okyanusunun büyüleyici deniz altı. En kozmopolit şehir olan Perth’ün 1250 km kuzeyinde kalan Ex Mouth’a ismini zamanında buraya göç ederek yerleşen Amearikalılar vermiş. Ortalama 2500 kişilik nüfusa sahip olan bu küçük kasaba etrafında birkaç gün geçirmemek elde değil. Dalış yapılacak tüm yerlere ise şehrin 20km dışına çıkarak ulaşmak gerekiyor. Boylu boyunca uzanan ana yolun üzerine inşa edilen küçük araba parklarından kumsala ulaşmak mümkün. Her durakta ise sizi apayro bir süpriz bekliyor.

Burada batı Avustralya mevsiminin aksine yağmur sezonu diye bir şey olmadığı için neredeyse 12 ay boyunca ziyaret edilebiliyor. Bütün sahil şeridi boyunca şnorkel veya dalış yapmak ayrıca mümkün.

Denizin altında balıkları ise nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum. Rengarenk kayaların üzerinde yüzlerce farklı renkte balık, zaman zaman sürü halinde zaman zaman ise yalnız başına yaşam sürüyor. Küçük köpek balıklarından, su kaplumbağalarına, renkli okyanus balıklarından tutunda vantus’a kadar her çeşit balığı izlemek mümkün. Büyük keyif alarak saatlerimi suyun dibinde geçirmekten aşırı haz aldığımı itiraf ediyorum.

Akşamüzeri güneş batarken balık tutmaya çalışmak ise bambaşka bir keyifti. Hah diyeceksiniz bari yakalayabildin mi bir tane? Yok valla, her seferinde bir şeyi yanlış yapıp bir türlü hedefi tutturamıyorum ama iddialıyım, Avustralya’da tuttuğum balığı mideme indirmeden dönmeyeceğim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder