13 Ağustos 2010 Cuma

BROOME












Bir günde 600km yol yapmıştık. Ve diğer gün 400km yol daha aldıktan sonra öğlen saat 14.30’da kendimizi Broome’da bulduk. Alışveriş yapmamız şarttı bu nedenle acilen şehir merkezine gidip, kendimizi markete attık. Dışarı çıktığımızda ise güneş batmak için kendini hazırlıyordu. Havada ordu halinde uçuşan 1mm büyüklüğündeki sineklerle cebelleşirken birden bu yaratıkların “sand flies” kum sineği olduğunu fark ettik. Yüzlerce yerimizi sokmalarına izin verdikten sonra, acilen her şeyi karavanın arkasına atıp acilen oradan uzaklaştık.


Broome’un en ünlü kumsalı olan “Cable Beach”te gün batımı izlemek için her gün yüzlerce insan buraya akın ediyordu. Ortalama 4km uzunluğunda olan kumsalın tamamını resmetmek neredeyse imkansızdı. Dolunay zamanı ise dalgaların yansımasıyla denizden aya doğru ilerleyen merdivenler varmış gibi gözüktüğü söyleniyordu. Kısaca burası cennete yakın olacak kadar mükemmel bir şehre benziyordu. Her yer yemyeşil çimen ve palmiye ağaçları ile doluydu. Kumsalın bembeyaz ve yumuşacık kumu ise deneyimlemeye değerdi. Ancak işin en ilginç yanı bunların hiç biri değildi. Gelgitler sayesinde sular 9 metre yüksekliğine ulaşıp, her 6 saatte bir geri gidiyorlardı. Arada ki duraklama zamanı ise sadece 30 dakika kadardı. Bu durumda sabah saatlerinde kumsala giren tüm 4 çeker araçlar, gün boyunca burada balık tutup okyanusun keyfini çıkarıyor ve ancak hava kararmaya yakın oradan ayrılabiliyorlardı. Sular çekildiğinde ise ortaya çıkan kayaların üzerinde yüzmüş olduğunuza siz bile inanamayabilirsiniz. Bu sihirli ana şahit olabildiğim için kendimi bir kez daha şanslı hissettim. Zannedersem cennet veya Alice harikalar diyarında olduğumu hatırlamam için birinin beni cimciklemesine ihtiyacım vardı.


Broome, batı Avustralya’nın gelişmekte olan en popüler şehirlerindedi. Ortalama 15.000 insanın yaşadığı bu şehir giderek büyüyor ve daha da pahalılaşıyordu. Bir apartman dairesi için ortalama 400.000 dolar harcanması gerekiyordu. Ancak iş çok ve harcanacak fazla bir yerde olmayınca insanların bu fiyatların altından kalkması pek de güç değildi. Şehirde 89 adet resort veya konaklanacak tesis bulunuyordu. Bunun dışında arzu ettiğiniz başka ne varsa yine burada bulabilirsiniz. Kısaca Broome’un şahsım adına bir yaşamı rahatlıkla geçirebilecek bir yer olduğunu kalpten söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder