30 Ağustos 2010 Pazartesi

FESTIVAL OF PEARL


























Festivaller ülkesi Avustralya.
Adım başı bir festivale imza atan Avustralya’nın batı kıyısı olan Broome adlı şehir, her sene denizden topladığı inciler ile bir miras yaratıyor. Ülkenin yerel halkının yanı sıra, gezen (sırt çantalıların) backpacker’ların da uğrak mekanı olan Broome, her sene Ağustos aynının sonunda bu mucizevi inciler adına düzenlediği festivalde yüzlerce ülkeden göç edip burada huzur içinde yaşayan insanların etnik kültürlerine de değiniyor.

Festivalin ilk günü bir panayır alanında küçük çocukların her ülkenin bayraklarını taşımaları ile başladı. Türkiye’de katılımcı ülkelerden bir tanesiydi. Ancak elbette bayrağı Türk değil Avustralyalı bir çocuk taşıyordu. Bu rengarenk gösterinin bir parçası olmak ve varlığımı bu ülkede bir turist olarak sürdürüyor olmak ise benim için büyük bir şeref.

Festival Dolunayın ufuktan yükselmesi ile bambaşka bir hava kazandı. Şayet o gece karavanımız soyulmasaydı, batı Avustralya’da geçirmiş olduğum en güzel günlerden biri olacaktı ancak bazı kendini bilmez 12 yaşındaki haylaz çocukların saldırısına uğramak, gece boyunca sağa sola sorup çalınan elektronik eşyalarımızın peşinden koşmak ruhumuzu pek de aydınlatmadı.

Festivalin son gününe dönecek olursam; yine şahane bir geçiş ile tüm ülkelerin geleneksel kıyafetleri içinde düzenlenen tur izlenmeye değerdi.
Burada her ne etkinlik düzenleniyorsa gerçekten de insanın ağzını açık bırakıyor. Muhteşem dans kıyafetleri içinde müzik eşliğinde dans eden ilk okul çocukları, rengarenk kostümler içinde festivale neşe katan ebeveyniler, Alice Harikalar Diyarından fırlamış, koca şapkalı küçük çocuklar ve daha nicelerinin fotoğraflarını çekerken büyük keyif aldım. Dilerim siz de fotoğraflara bakarken yaşadığım heyecanı benimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder