7 Ağustos 2011 Pazar

INDONESIA, GILI TRAWANGAN










1.5 Saat süren enteresan deniz yolculuğumuzun akabinde Gili adasındaysız. Burası 3 Gili adasından sadece ilki.Bu adaya Gili Trawangan, hemen yanındaki adaya Gili Meno ve bir sonraki küçük adaya ise Gili Air deniyor. Gili Trawangan dışındaki adalarda konaklama da mevcut. Söylendiğine göre Gili Meno çok sakin ve sessiz sadece bir ada. Gili Air ise iki adanin ortasinda hem sakin hem de party adasıymış. Bir kaç gün sonra oraya geçeceğiz. Bütün adalarda şnorkel yapmak mümkün..Trawangan adasında, aynı bizim prenses adalarında olduğu gibi faytonlarla sağa sola gitmek mümkün. Elbette bisiklet kiralayarak ve uygun adımda adayı keşfetmek de mümkün.

Gili adasında kalmak için de bir çok farklı tercihte bulunabilrisiniz. Lüks otellerin geceliği 100 dolardan başlarken, siz yine kendi özel bungalow'unuz da 25 dolara da konaklayabilirsiniz. Ne aradığınıza, ne kadar zaman kalacağınıza ve nerden geldiğinize bağlı olarak opsiyonlar oldukça fazla. Biz ilk etapta 25 dolarlık bir bungalow oda tercih ettik. Çok sempatik olmakla beraber, deniz suyu ile yıkanmak suretiyle lüksten oldukça uzak olduğunu itiraf ediyorum. İkinci kaldığımız yer ise 50dolarlık bir oda. Temiz havlular, air condistion, temiz yerler, tatlı su duşu gibi ayrıcalıklara sahibiz..

Benim deneyimlerime gelince, sanırım adaya ulaştığımdan beri, içmediğim bira ve kokteyl çeşidi kalmadı. Güneş tam karşıdaki Gili adasının ardından doğarak adanın arka tarafına batıyor. Geceleri, barbekü de her çeşit balığı yiyebilirsiniz. Üstelik geceleri her çeşit kafede her çeşit müzk de mevcut. Bu ada görülmeye değer. Henüz ikinci günüm, maceralarıma yenilerini ekler eklemez anılara dönüşürken yeniden paylaşıyor olacağım.

Bildiğim tek şey, her gün işe gidip gelen vücutlarımızı, rutinden çıkartıp azıcık nefes almaya çıkartınca kafamdaki rahatlamanın paha biçilmez olduğu gerçeğidir. Korkacak hiç bir şey olmadığını ve bu evrende mümkün olduğu sürece güzel şeyleri yaşamaya gayret göstereceğime kendi kendime söz veriyorum. Oralarda bir yerlerde bir şeyleri sorgulamanıza neden olabildiysem ne mutlu bana. Elbette kimilerince söylemim yanlış anlaşılıp sağa sola lastik gibi çekilecektir. Varsın onlarda çekiştiriversin:)
Herşey gönlünüzce, hayal edebildiğiniz kadar güzel olsun.

Sevgiyle, aşkla,
Jessie

4 yorum:

  1. çok güzel bir adaya benziyor. hele de bu mevsimde sanırım daha bi güzel olur..

    güzel bir gezi olmuş, güzel fotoğraflar..

    yeni yollara..

    YanıtlaSil
  2. Bali'ye gittiğimde yaptığım en büyük hata- herkesin yaptığı gibi- Kuta bölgesinde kalmaktı. Daha doğal ve sakin,gerçekten tropikal yerlerinin olduğunu sonrasında keşfettim ama zamanım olmadı. Bir dahaki seferi sabırla bekliyorum, tadını çıkar..

    YanıtlaSil
  3. Burada daha görülecek 1700'e yakın ada var ve bu daha sadece 1 tanesi:))) buraya kesinlikle yeniden gelinmesi gerekiyor..

    YanıtlaSil