1 Nisan 2010 Perşembe

COOKING CLASS, MISSION COMPLETED








Bundan sonra ana yemeklere sıra gelecekti, bu sebeple ufak bir ara verdik. Ve şimdi tatlı- ekşi soslu sebze ile Tayland’ın en geleneksel yemeği olan Pad Thai pişirmeye gelmişti sıra. Şefimize göre sebzelerin taze olması en önemli detaydı. İnanamıyorum artık Pad Thai yapabiliyorum... Evde bütün bunları denedikten sonra ufak bir parti vererek deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim. Lezzetli yemekler yerken zehirlenerek ölmekten korkmuyorsanız hepinizin başımın üzerinde yeri olduğunu belirteyim :)


Sonunda saat 14.00 olduğunda bütün ana yemeklerimiz en taze pişmiş şekliyle midemize inmeyi bekler konuma geldi. İtinayla her şeyi silip süpürdükten sonra, ekipçe birbirimizi tebrik ettik. Ve kursun sonunda ise harika bir yemek tarifi kitabı ile o günü simgeleyen yemek sertifikamızı alarak otelimize geri döndük. Yorucu, sıcak ama müthiş bir gün geçirdim. Öğrendiklerimi sonsuza dek yanımda taşıyabilecek olmanın içimde yarattığı heyecan ise tartışılmaz.

1 yorum:

  1. Pad thai with shrimpsssss yapcak arkadasim bana oleyyyy.Belki farketmemissindir ama hastasiyim :P

    YanıtlaSil