1 Nisan 2010 Perşembe

COOKING CLASS "Spicy Papaya Salad"


Esprileriyle ortama neşe katan bu komik şef ile sanırım tüm Tay mutfağını keyifle öğrenebilirim. Ancak elbette 1. Kursu alanların öğrendiği yemekler 6 çeşit ile sınırlı. Hindistan cevizli, karidesli çorbayı da itina ile pişirip, mideme indirdikten sonra sıra geldi, Sarı körili ile pişirilen Bal kabağı ve tofulu “Pananga” pişirmeye. Elbette bu kısım biraz acılı geçti. Körili sosun yapımı ve acılı oluşu, bu yemeği yerken zorlanacağım sinyallerini veriyordu sanki ancak sonunca oluşan lezzete ben bile inanamadım, neredeyse sosu ekmeğin üzerine sürüp yiyecek, geri kalanını da kavanozda eve götürecektim. Ne kadar da lezzet dolu bir gündü…

2 yorum: