8 Nisan 2010 Perşembe

FLOATHING MARKET, BANGKOK II






Yüzen Market’in en büyük özelliği sabah Saat 09.00 ve öğlen 13.00 arasında açık olması. Saat 13.00’den sonra gittiğiniz takdirde, nehir dışında herhangi bir şeyi burada bulmanız söz konusu olmayabilir. Bunun tam nedenini elbette bilmiyorum ancak marketin saat 11.00 itibariyle çılgın bir kalabalık ile karşı karşıya kaldığını belirtmeliyim… Ayrıca market Bangkok şehir merkezinden 200 km uzakta olduğu ve ulaşım için kullanılan yolun çok da düzgün olmadığı göz önüne alınırsa, yola en az 2 saat evvelden çıkılmasında büyük fayda var.


Buna göre sabah Saat 06.00’da uyanıp, 07.00’de otelimizin lobisinde olmak için üstün bir çaba harcadık. Elbette, 6 kişinin daha bize eşlik ettiği bu turistik geziyi dilerseniz siz kendiniz de yapabilirsiniz, üstelik bu yolla markette daha uzun kalma şansınızda olabilir ancak, bu seçenek madden kesinlikle daha az ekonomik olacaktır. Marketi gezmek için bizim aldığımız her şey dahil yarım günlük tur sadece 10 U.S dolar. Ancak kendiniz gitmeye kalktığınız da, ulaşım aracınız taksi olur ise, ödeyeceğiniz para 30 U.S doları civarında olup, bot kiralamak için harcayacağınız para ise 5 U.S doları olacaktır. Ama elbette bu durumda daha erken orada olup, market kapanana kadar da alışverişinizi sürdürebilirsiniz.


Tabi ki, Nisan ayın da Tayland havasının ne denli sıcak ve nemli olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım. Asyalıların bu hava koşullarında nasıl olup da, uzun kollu t-shirt, eldiven ve pantolon giyebildiklerine şaşıyor insan. Bir yandan ellerinde ki yelpaze ile kendilerini serinletmeye çalışırken, diğer yandan alınlarından akan damlalara da engel olamadıklarını göz önüne alırsanız, bizim bu markette neredeyse buharlaşıp yok olmak üzere olduğumuzu kolayca tahmin edersiniz.


Her şeye rağmen, (yani sıcaktan erimek üzere olmaya, güneşin hemen altında o botta yolculuk etmeye ve kurutulmuş balık kokularına sabahın saat 09.00’unda maruz kalmaya) markette ki hemen hemen tattığımız her şet müthiş lezzetliydi ve o şekilde bir gezinti yapmak gerçekten çok keyifliydi. Sağlı sollu dükkanların bulunduğu ve hemen ortasından nehrin geçtiği bu yüzen market yıllardır varlığını sürdürüyor. Açıkçası belki de yaşım veya bilgim yetmiyor ama ben böylesi yüzen lezzet dolu bir markete daha başka bir ülke de rastlamadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder