Turistik bilindik gezilerden farklı,birkaç günde değil emek vererek hazırlanmış, gerçek deneyimlerin yer aldığı, alışılmışın dışında bilgilere yer veren, görsel zenginliği bol olan, interaktif ve samimi bir gezi portalı. Hiç birşeyin imkansız olmadığının kanıtı, her yolun öyle veya böyle asla geri dönülmez olmadığının simgesi. Gezen gezmeyen, ilgilenen ilgilenmeyen, seven sevmeyen herkesin kendinden bir şeyler bulduğu kaçamak noktası.Dünya sadece sizin etrafınızda dönüyor! Şimdi keşfetme zamanı.
1 Nisan 2010 Perşembe
COOKING CLASS IN “CHIANG MAI”
Saat 07.30’da saatimin çalması ile uyanarak bu değişik güne başladım. Isaak ile resepsiyonda buluşarak kahvaltımızı ettik ve saat tam 09.00’da bizi otelden almaya geldiler. Bu dakikliğin beni şaşırttığı bir gerçek. Her şeyi, ağır ağır sakin sakin yapan bu milletin bu kadar keskin bir saatte bizi almaya gelmiş olması, işin profesyonelliği açısından bizi oldukça yüreklendirdi. Neredeyse 2 minvan, yani ortalama 20 kişi buluşarak Chiang Mai’daki en sempatik gıda Pazarına gittik. Şef hocamız bize sebze ve meyve alışverişlerinin inceliklerini anlatarak en taze ve lezzetli yumurtanın nasıl satın alınacağını gösterdi. Bu arada Hindistan cevizinden süt çıkartmayı ve kremasını yapmayı da öğretmesi bundan sonraki mutfak hayatımda bir çok şeyin farklı bir lezzetle pişmesine neden olacağı için kendimi oldukça ayrıcalıklı hissediyorum. Tay yemeklerinin hemen hemen hepsinde bu tadın yer aldığını söylemeliyim. Pad Thai yapmak için farklı noodle şekilleri olduğunu ve aslında bu makarna çeşidinin pirinçten yapıldığını biliyor muydunuz?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
e artik gelince bi karidesli pad thai yaparsin, yeriz:)
YanıtlaSil