1 Nisan 2010 Perşembe

COOKING CLASS IN “CHIANG MAI”








Saat 07.30’da saatimin çalması ile uyanarak bu değişik güne başladım. Isaak ile resepsiyonda buluşarak kahvaltımızı ettik ve saat tam 09.00’da bizi otelden almaya geldiler. Bu dakikliğin beni şaşırttığı bir gerçek. Her şeyi, ağır ağır sakin sakin yapan bu milletin bu kadar keskin bir saatte bizi almaya gelmiş olması, işin profesyonelliği açısından bizi oldukça yüreklendirdi. Neredeyse 2 minvan, yani ortalama 20 kişi buluşarak Chiang Mai’daki en sempatik gıda Pazarına gittik. Şef hocamız bize sebze ve meyve alışverişlerinin inceliklerini anlatarak en taze ve lezzetli yumurtanın nasıl satın alınacağını gösterdi. Bu arada Hindistan cevizinden süt çıkartmayı ve kremasını yapmayı da öğretmesi bundan sonraki mutfak hayatımda bir çok şeyin farklı bir lezzetle pişmesine neden olacağı için kendimi oldukça ayrıcalıklı hissediyorum. Tay yemeklerinin hemen hemen hepsinde bu tadın yer aldığını söylemeliyim. Pad Thai yapmak için farklı noodle şekilleri olduğunu ve aslında bu makarna çeşidinin pirinçten yapıldığını biliyor muydunuz?

1 yorum: