23 Mart 2010 Salı

CAMBODIAN PEOPLE










Burada ilginç bir şekilde herkes maske takıyor. Hava ne kadar sıcak olursa olsun, ne kıyafet giyiyor olursa olsunlar, yerden kalkan toz topraktan korunmak için bu beyaz maskeleri takmadan sokağa çıkmıyorlar.


Yaşlı beyaz erkekler ve küçük Kamboçya kadınları arasındaki seviyesiz ilişki yazık ki burada da devam ediyor. Adını koyamıyorum bu ilişkinin ve yakışı kalmıyor ısrarla söylüyorum. Hemen hemen her otel odasının duvarında da bu çirkin durumu engellemek için uyarılar bulunuyor. 18 yaşının altında olan birini odanıza getirmeniz ulusal suç sayılıyor.


Asla denize bikini ile girmiyorlar. Mutlaka dizlerine kadar uzun şort ve hatta t-shirt giyip suya giriyorlar. Çıplaklık hiç onlara göre değil.
Tuktuk burada bir çılgınlık. Neredeyse üzerimize “No tuktuk” “yes tuktuk” diye pankart açmak istiyoruz. Adım başı işi olmayan tuktukçu gelip “Lady, you want tuktuk?” diye yorulmadan sabahtan akşama kadar soruyor.


Kamboçya ana erkil bir ülke. Yani, kadın aile de patron gibi görev yapıyor. Hesap tutuyor, çalışıyor, daha çok şey biliyor. Kamboçya kadınlarının ne denli güçlü oldukları da zaten konuşulan bir konu…


Burada gay olmak hiç problem değil. Bu konu da oldukça açık görüşlü oldukları her hallerinden belli oluyor. Kadınlar arasında böyle bir rölasyon yok ancak erkek erkeğe oldukça sık görülen bir ilişki şekli, olmasına rağmen ortalarda asla seviyeli veya seviyesiz bir arada gözükmüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder