17 Mart 2010 Çarşamba

STREET FOOD




Valla her yemeği denemeye açığım ama bazen bu insanlar fazla ileri gidebiliyor. Yani o kara Fatmaları ve küçük kurtçukları yemeyi henüz beceremiyorum. Bakınca bile insanı yeterince kötü hissettirebiliyorlar. Ama biz daha temizini daha iyisini mi yedik, hayır tabiî ki… Bu durumda bir tavuğu elleri ayaklarıyla birlikte bütün olarak dövüp düz etmiş bir uzun ince sopanın ortasına yerleştirmiş kömür ateşinde barbekü yapmışlardı. Nasıl yiyecektik acaba? Birer porsiyon da buharda pişmiş pilav vardı hiç yoksa. Aç kalmayacaktık bari…
Çok sıcaktı hava ve yapış yapış. Rüzgar esiyordu ama pek serinletmiyordu ne yalan! Ve yemekler kumsalda uzandığımız enteresan yere geldiler sonunda. Torbanın içince duruyordu pişmiş tavuk.pekte sıcaktı ne yalan,nasıl yenirdi ki bu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder