21 Mart 2010 Pazar

SHINOUKVILLE, THE HIPPY VILLAGE






Kamboçya’yı keşfe gelen pek tanıdığım yok ancak yol boyunca kiminle sohbet etsek buraya bir gelenin bir daha gidemediğini duyduk hep. Ne vardı ki bu köyde acaba, insanlar 1 haftalıgına gelip 6 ay kalıyorlardı. Deniz, güneş bunların hepsi pozitif etkenlerdi ancak her yerde mevcut değil miydi?


Vardığımız zaman akşam otobüsüyle yolculuk ettiğimiz için sabah olmuştu. Seam Reap’ten buraya 15$ vererek 12 saatte gelmiştik. Hava daha rüzgarlıydı sanki ama ısısından pek bir şey yitirmemişti. Yine de sabahın erken saatleri olduğu için pek bir şey hissetmiyorduk.

Ufak tuktuk’umuzla beraber neredeyse Serendipity denilen en popüler beach’in etrafında 1 saat kadar otel aradık. Sonunda Lonely planet’ında tavsiye ettiği ve bizimde bundan böyle tavsiye edeceğimiz New Sea View Villa adlı otelde kalmaya karar verdik. Birkaç İngiliz 4 sene önce buraya gelerek şehri çok benimsemiş ve geri dönmek istememişlerdi. Bu durumda en mantıklı şey bir otel işletmekti sanırım. Ve nitekim öyle de yaparak, oldukça da iyi para kazanıyorlardı. Odalar çok şekerdi ve tabiî ki oteliişletenler de. Hele yemekler… Biri birinden lezzetli tatlılar ve main course’lar ile burada uzun zamandır aradığınız Avrupa kalitesini Kamboçya mutfağı ile birleşimini bulmak mümkün…

Denizin az ilerisinde konumlanmış olan otelimizde oldukça uzun zaman geçirdiğimiz bir gerçek. Hele içtiğimi Passion Fruit ve Mango’lu kokteyli tasvir etmek için kelime bulmakta güçlük çekiyorum. Ya da yediğimiz Apple, blueberry Crumble pie ve yanında gelen coconut’lı dondurmayı yeniden yemek için sabırsızlanıyorum. Sabah kahvaltısı ritüelim ise 4 gün boyunca mangolu pancake üzerine çikolata sosu oldu. Nasıl oluyor da kilo almıyorum benim bile aklım almıyor… İnsan mutlu olunca heralde tğm vücut fonksiyonları tam randımanlı çalışıyor ve bu durumda hiçbir şey dert olmadığı için de ne hastalık ne de böyle tasalar insanın fiziksel görünümünü değiştirmiyor. Hep diyorlar, önemli olan akıl sağlığıdır diye, koskaca Asya bu felsefe ile yıllardı varlığını sürdürüyor. Zaten tedavi olmak için de uraya gelen hiç yoktur ama bana sorarsanız asıl panzehir buradadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder